Hirdetés

Megrázó fogva tartási bűnügyet göngyölítettek fel Háromszéken

Közel négy évet tartottak rabszolgasorsban egy férfit és egy nőt Kovászna megyében, kihasználva az áldozatok védekezésre és ellenkezésre való képtelenségét, rossz fizikai és szellemi állapotát – erről tájékoztatta a sajtót az ügy felgöngyölítése után a megyei rendőrség. A tettenéréskor jelen voltak az uzoni és kökösi rendőrök, valamint a Kovászna megyei csendőrség különleges egysége is. 

A rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya szerint egy házaspár 2020 óta tartott két személyt saját házuk egy melléképületében elszállásolva, miközben fizikai munkára kényszerítették őket. Miután a Kovászna Megyei Törvényszék házkutatási parancsot adott ki, az áldozatokra igen rossz higiéniai körülmények között és megromlott egészségi állapotban találtak rá, így azonnal kórházba utalták őket. 

A gyanúsítottak lakásában a rendőrség lefoglalta a rabszolgasorsban tartottak személyi igazolványát, 4000 eurót, egy mobiltelefont és több dokumentumot. Az emberkereskedelemmel gyanúsított két személyt egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték. 

Hirdetés