Hirdetés

Várni kell még a mélygarázsra és a parkolóházra Csíkszeredában

Lassan halad a városközponti mélygarázs létesítésének előkészítése Csíkszeredában, idén várhatóan a versenytárgyalást írják ki a terület hosszú távú haszonbérbe adására. A parkolóház számára is van kiszemelt telek, ennek viszont a telekkönyvi megosztását kell véglegesíteni, csak utána következhetnek további lépések. 

A csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület májusban fogadta el azt a célszerűségi tanulmányt, amelynek alapján nyílt versenytárgyalást írnak ki a Mihail Sadoveanu utcai, a Sapientia Egyetem mögött elhelyezkedő parkoló területének hosszú távú haszonbérbe adására. Ott épülne egy mélygarázs, mert a műemlékvédelmi előírások parkolóház létrehozását nem teszik lehetővé. 

A tanulmány összegeket is tartalmazott, a terület leltári értékét 773 670 lejben jelölve meg, a bér értéke pedig ennek alapján évente legkevesebb 30 946 lej lehet, jelenleg a piaci árak alapján történik egy felértékelés, annak érdekében, hogy megállapítsák a minimális haszonbér összegét. 

Bors Béla alpolgármester szerint a szeptemberi tanácsülésen már lehet ennek elfogadásáról dönteni, ezt követően még idén kiírják a licitet a hosszú távú, 49 évre szóló bérbeadásra, a mélygarázs létrehozása érdekében. A beruházónak köteleznie kell magát egy legalább 180 autót befogadó mélygarázs építésére és működtetésére.

Hirdetés