Hirdetés

Jövő nyáron indulhatnak a gázüzemű buszok Csíkszeredában

Várhatóan jövő nyárra készül el Csíkszeredában a városi tömegközlekedést szolgáló új gázüzemű buszok számára szükséges töltőállomás. Ezt nemcsak felépíteni, hanem engedélyeztetni is kell ahhoz, hogy a fenntartható mobilitási terv részeként vásárolt járművek közlekedni kezdjenek az utcákon. 

Az Akác utcai helyszínen, ahol a töltőállomás mellett éjszakai parkolásra alkalmas garázsokat, javítóműhelyt és mosót is kialakítanak, egyelőre a buszok beállóhelyeinek alapozása van folyamatban, miután júniusban szerződést írtak alá a beruházás elvégzésére egy helyi céggel – tudta meg a Székelyhon Bors Bélától. Csíkszereda alpolgármestere elmondta, az építési területet egyelőre részlegesen adták át a kivitelezőnek, mivel a hulladékgyűjtéssel és köztisztasággal megbízott cég elköltözése a telepről még folyamatban van. 

A csíkszeredai közlekedési viszonyoknak megfelelően az új járművek 8, illetve 8,5 méter hosszúak, 2,5 méter a szélességük, 35 ülő és álló személyt tudnak majd szállítani, a mozgáskorlátozottak, kerekesszékesek le- és felszállását kihajtható rámpa teszi lehetővé.

Hirdetés