Hirdetés

Alternatív útvonalak készülnek a községek és a város között

Több községet, illetve Csíkszeredát kötik össze azok a mezei utak, amelyek a most kezdődő korszerűsítés után nemcsak a mezőgazdasági forgalmat tudják elvezetni, hanem a további fejlesztések szempontjából is hasznosak. 

Szentes Csaba madéfalvi polgármester, a Forest Önkormányzati Fejlesztési Egyesület vezetője szerint a beruházás egy terv része, mert Madéfalva község szomszédja Csíkszeredának, és számukra minden út arra vezet, ezért gondolkodtak alternatív megoldásokon annak érdekében, hogy a falvakat miként kössék össze a várossal, akár kerékpáros- vagy tömegközlekedés révén, de mezőgazdasági útvonalakon is. 

Egy pályázat Rákos és Madéfalva között egy mezei út korszerűsítését teszi lehetővé, a Középcsík fejlesztési egyesület – Csicsó, Rákos és Madéfalva képviseletében – egy Madéfalvától Csicsóig vezető út felújítását tudja biztosítani, a Forest pedig – amelynek a három község mellett Csíkszereda is tagja – Csicsótól Csíkszeredáig készíttetheti el egy másik útszakasz korszerűsítését. 

Ez utóbbi révén több mint 5 kilométernyi mezei út kap aszfaltburkolatot, a leghosszabb szakasz a csicsói kisreptérre is vezető út folytatása Csíkszeredáig, a Rét utcához csatlakozva. 

Hirdetés