Hirdetés

A decemberi fizetések még mindig kérdésesek a szociális ellátórendszerben

A Hargita megyei szociális ellátórendszerben dolgozó közel nyolcszáz alkalmazott decemberi fizetésére még mindig nincs pénze a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak. 

A kormány megszorító intézkedései, azaz a pénzköltések drasztikus korlátozása nem befolyásolja a decemberi fenntartási költségek kérdését, de nem tudják elvégezni az év végi javításokat és a következő évkezdésre sem tudnak készülni az igazgatóságnál. Széchely István 2023. november 15., 08:01 

A szociális és gyermekvédelmi igazgatóságok finanszírozásával már évek óta gondok vannak. A helyzet idéntől valamelyest javult, ugyanis az állam növelte az igazgatóságok által elvégzett szolgáltatások meghatározott árát. Ennek köszönhetően a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság finanszírozása mintegy 20 százalékkal nőtt, de az év végi anyagi problémáik nem rendeződtek maradéktalanul, ugyanis továbbra sem kapnak pénzt azokra a szolgáltatásokra, amelyeknek nincs költségstandardja, és számos olyan szolgáltatásra sem, amelyet szociális és gyermekvédelmi igazgatóságként el kell végezniük. 

Hirdetés