Hirdetés

Megyeszerte béregyenlőséget követelnek az egészségügyi igazgatóságok alkalmazottai

Válaszlépésre szánták el magukat a megyei egészségügyi igazgatóságok (DSP), miután az országos egészségbiztosítási pénztár (CNAS) alkalmazottai munkabeszüntetéses sztrájkkal kiharcolták a kormánynál a béremeléseket, amelyet a vonatkozó számú kormányrendelettel hivatalosítottak, azonban az egészségügyi igazgatóságok számára kedvező módosító indítványt nem fogadta el a plénum. 

Ezért országos szinten spontán sztrájkba kezdtek, több mint 25 megye egészségügyi igazgatóságának munkatársai vonultak ki szerdán délkor az intézmények elé. 

A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság ugyancsak csatlakozott az országos szintű kezdeményezéshez, Csíkszeredában több alkalmazott állt ki az intézmény épülete elé „Tisztességes béreket!”, és hasonló követeléseket megfogalmazó feliratokkal

Mint elhangzott, minden nap folytatják napi 1-2 órát a sztrájkot, amíg nem sikerül kiegyezni a kormánnyal. Nemcsak Csíkszeredában, hanem Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is csatlakoztak a sztrájkhoz a munkatársaik. A Hargita megyei egészségügyi igazgatóságnak egyébként megközelítőleg 110 alkalmazottja van.

Hirdetés