Hirdetés

Elfogadták az előírt kiigazítást, emelkednek az adók Székelyudvarhelyen

Módosították a költségvetést, ugyanakkor némileg megemelték a jövő évi adókat is szerdán a székelyudvarhelyi önkormányzat decemberi soros ülésén. Ezenkívül elkezdődött egy szejkefürdői terület kisajátítása is, ami az ottani mofetta felújítása szempontjából elengedhetetlen.

A tervezettnél mintegy 2 millió lejjel több adó folyt be Székelyudvarhelyen, ezt pedig a beruházásokra fordítják. Ezenkívül 22 ezer lejt kapott a város az évvégi ünnepségek finanszírozására (támogatóktól), viszont ezen összeg sorsáról a későbbiekben döntenek, hiszen korábban bejelentették, hogy több esemény és a tűzijáték is elmarad a Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál történt tragédia miatt.

A központilag meghatározott 13,8 százalékos inflációs értékkel kell növelni a jövő évre vonatkozó adókat – tájékoztattak a hivatal munkatársai. Egy módosító javaslatnak köszönhetően azonban csak 3,8 százalékkal fog nőni a természetes személyekre kirótt épületadó – lakások esetében –, hiszen a korábbi 0,12 százalékos adókulcs helyett 0,11 százalékost alkalmaznak.

Hirdetés