Hirdetés

Épülhet a kampusz, kedvezményezettjei lesznek a fizetéses parkolásnak Csíkszeredában

Utolsó rendes havi ülését tartotta 2023-ban a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület pénteken. Napirenden szerepelt többek között a vállalkozók számára elindított de minimis program, amely adókedvezményeket biztosít számukra, bizonyos feltételekkel. Emellett különböző jogosultak számára jóváhagyták a kedvezményes és ingyenes parkolást – utóbbi határozattervezettel nem értett egyet az EMSZ-frakció. 

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere bejelentette, hogy több partnertelepüléssel együtt a város megnyerte a szakoktatást elősegítő, mintegy 20 millió eurós, kampuszépítést célzó pályázatot, amelyet 2026-ig be kell befejezniük. Ehhez a projekthez negyednyi önrészt a megyei önkormányzat állt. 

Ugyancsak napirendre került a parkolást szabályozó határozat módosítása, amely 50 százalékos kedvezményt helyezett kilátásba a bérletekre a nagycsaládos és egyszülős kártyával rendelkezők, továbbá az elektromos autóval rendelkezők, valamint ingyenes parkolást a háborús veteránok, az 1990. évi 118-as számú törvény alapján jogosultak, illetve az ügyészek, bírók számára. 

 

Utóbbi kategória miatt az EMSZ-frakció nem támogatta a határozattervezetet, továbbá a városrendezési bizottság is negatívan értékelte. Ennek ellenére a többség elfogadta.

Hirdetés