Hirdetés

Sok megkeresést kap az e-számlázási rendszerrel kapcsolatban a pénzügy

Nagyon sok megkeresést kap a Hargita Megyei Közpénzügyi Igazgatóság a januártól kötelezővé vált elektronikus számlázással kapcsolatban. A vállalkozások képviselői leggyakrabban az Egyéni Virtuális Térbe való belépéshez kérnek segítséget az intézménytől. 

Központi szinten folyamatosak a finomhangolások, azért is tapasztalhatók akadozások az e-számlázási rendszer működésében – tudta meg a Székelyhon Dimén Hunor Dénestől, az intézmény vezetőjétől.

Már több mint egy hónapja, január 1. óta kötelező az e-számlázási rendszer használata a vállalkozások számára, noha az elektronikus számlázásra történő szakaszos áttérés első fázisában még nem kapnak pénzbírságot azok, akik késnek a számlák feltöltésével.

Ez azonban már kötelező, és halogatni is csak március végéig lehet. Április elsején ugyanis már fel kell legyenek töltve az adóhatóság rendszerébe a vállalkozások által az év eleje óta kiállított számlák, és az ezt követően kiállított számlákat már öt napon belül kell feltöltsék, ellenkező esetben pénzbírságot kaphatnak.

Hirdetés