Hirdetés

Jövő héten kezdődik a tavaszi nagytakarítás Csíkszeredában

A jövő héten kezdődik és lomtalanítással is kiegészül az idei általános tavaszi nagytakarítás.  Csíkszereda Városháza, a hulladékgazdálkodási vállalat és a városlakók bő két héten át tartó közös városszépítő akciója Csíkszereda minden közterületét, utcáját és járdáját érinti.

Idén a Jégpálya negyedben és a Mihail Sadoveanu utcában, illetve a Fodor Sándor parktérségében kezdődik az általános tavaszi nagytakarítás. 

A tavalyihoz képest változás, hogy ezúttal lomtalanítással is összekötik a folyamatot. Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a bútorokat, matracokat, újrahasznosítható hulladéktípusokat nem a takarítás napján, hanem a szokásos hulladékszállítási napon kell kirakni a gyűjtőszigetekhez, illetve magánházak esetében a kapuk elé. Az építkezésből származó és a veszélyes hulladékokat nem szállítják el a lomtalanítás alkalmával!

A pontos ütemterv minden lépcsőház bejáratánál ki lesz függesztve, kiemelve rajta az adott címre vonatkozó dátumot. Nagypénteken és húsvéthétfőn szünetel a nagytakarítás.

A nagytakarítás menetére vonatkozó naprakész információk megtalálhatók a Városháza Facebook-oldalán.

Hirdetés