Hirdetés

Interkatív térkép Kézdivásárhelyről

Az átláthatóság apropóján készült el Kézdivásárhely geoportálja, az önkormányzat újabb platformja, amely arra szolgál, hogy a város térképén keresztül bizonyos információkat a lakók rendelkezésére bocsásson.

A felület indulásáról Dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester számolt be. A www.kezdi.ro kezdőoldalán, a jobb oldalon érhető el Kézdivásárhely várostérképe, néhány szűrő segítségével különböző hasznos információval szolgál. A geoportált a digitális és interaktív térkép segítségével átláthatóbbá teszi a lakók számára a város és a hozzá tartozó falvak lokalizálását.

Ugyanakkor, a térképen fakataszter, zöldkataszter, közműkataszter témában is segítséget kapnak az arra feljogosult személyek, ezekben az esetekben a hozzáféréshez jelszó és felhasználónév szükséges. Kézdivásárhely gazdag múltja kapcsán pedig tíz régi térkép látható és tanulmányozható 1769-től egészen napjainkig.  

Az interaktív térkép folyamatos frissítés alatt áll, így biztosítva az aktualitást, illetve kétévente a drónos fotók is cserélődnek. A platform közel 60.000 lejbe került.

Hirdetés