Hirdetés

Zöld forgatókönyv Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön május 12-től, szerdától zöld forgatókönyv lép érvénybe, mivel az ezer főre eső igazolt koronavírusos megbetegedések száma 1,37-re csökkent a lakosság körében. 

Az esetek csökkenése néhány, kötelező egészségügyi szabály lazítását jelenti, ugyanakkor a védőmaszk viselése továbbra is kötelező marad minden zárt és kültéri közterületen. 

A fentiek értelmében, május 12-től Sepsiszentgyörgyön megengedett: a mozi, az előadó- és koncerttermekben történő tevékenységek lebonyolítása, legtöbb 50 százalékos működési kapacitással, az éttermek és kávázók belső tereiben történő kiszolgálás, legtöbb 50 százalékos működési kapacitással,  szabadtéri előadások, koncertek, fesztiválok, kulturális rendezvények szervezése legtöbb 300 személy részvételével, akiknek minimum 2 méteres távolságban kötelező ülőhelyeket biztosítani, továbbá kötelező a védőmaszk viselése is. Megengedett továbbá a sport- és fitnesztermek működése, a játéktermekben zajló tevékenységek, legtöbb 50 százalékos működési kapacitással.

Ami a tanügyi intézmények működését illeti, jelen pillanatban nem változnak az előírások, amennyiben az ezer főre eső megbetegedések száma 1 alá csökken, az V-VII. és IX-XI. osztályos tanulók, akik most online oktatásban részesülnek, visszatérhetnek az iskolapadba. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy fontos továbbra is betartani a kötelező egészségügyi szabályokat, amelyek a koronavírus terjedésének megfékezését szolgálják, így a védőmaszkok viselése, a kezek fertőtlenítése, a fizikai távolság betartása más személyektől. 

Hirdetés