Hirdetés

Bírósági intést kapott alapfokon az oltásfeltétel-rendszer: nem lehet kikötés rendezvényeken az immunizáltság, a teszt

A kolozsvári táblabíróság helyt adott két ügyvéd keresetének, és részben törölte annak a kormányhatározatnak az előírásait, amely az oltottsághoz, negatív PCR-teszthez, antigénteszthez köti a különböző rendezvényeken való részvételt. Ez alapfokú döntés, nem jogerős – szögezte le a Krónikának az egyik felperes, Kapcza Mikolt ügyvéd. Meglátása szerint mindenki szabadon eldöntheti, hogy felveszi vagy sem az oltást, ebből a döntésből pedig nem származhat sem előnye, sem hátránya.

Az alapfokú döntés arra vonatkozik, hogy a sportrendezvényeken, előadásokon, fesztiválokon, koncerteken, magán- és családi rendezvényeken nem lehet a belépés, a részvétel feltételeként megszabni az oltást, a negatív PCR-tesztet, az antigéntesztet, vagy hogy az érintett személy legkevesebb 15 és legtöbb 90 nappal a rendezvény előtt esett át a fertőzésen, tehát van természetes immunitása.

A kormány fellebbezhet, a végső, jogerős döntést a legfelsőbb bíróság hozza majd meg. Addig a kormányhatározat érvényben marad, nem függesztik fel.

Hirdetés