Hirdetés

Készülnek az iskolakezdésre

Készülnek az iskolakezdésre Sepsiszentgyörgyön. 

Kibővítik és felújítják a Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvodát, jelenleg a villanyvezetékeket cserélik, újrarendezik a belső tereket, hőszigetelnek, korszerűsítik a fűtési rendszert és ablakokat cserélnek.

A Gulliver Napköziotthonos Óvodában a közeljövőben elkezdik az épület hőszigetelését és a tetőszerkezet helyreállítását. 

Még az idén elkezdik az Orbán Balázs óvoda épületének lebontását és egy új épület megépítését, jövőben pedig Sepsiszentgyörgy két új óvodával is gyarapszik, ezek Szépmezőn és az Őrkőn épülnek majd fel.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában zajlik az udvarrendezés és újjáépítik az udvaron lévő sportpályákat.

A Nicolae Colan Általános Iskolánál az egykori uszodának tervezett épületet alakítják át egy multifunkcionális létesítménnyé.

Elkészült a Plugor Sándor Művészeti Líceum külső hőszigetelése, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban felújítják és hőszigetelik a dísztermet és bentlakás épületét, a munkálatok ideje alatt a bentlakó diákokat a Consic Szállóban helyezik el.

A Székely Mikó Kollégiumban a teljes épületegyüttest felújítják, ablakokat cserélnek, tetőt javítanak és újrafestik a külső falakat és a homlokzatokat, az osztálytermeket új bútorzattal szerelik fel, megújulnak a folyosók és az illemhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet park felőli szárny felújítása zajlik, amely várhatóan jövő tavaszra készül el.

Hirdetés