Hirdetés

Be kell tartani a szabályokat!

Ahhoz, hogy a betegellátás ne akadozzon és ne legyen még több súlyos eset, az oltás és a járványügyi szabályok betartása jelenti a megoldást – hangsúlyozta ismételten András Nagy Róbert kórházigazgató. A lakosság nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy ne legyen nagyon durva a negyedik hullám, minél kevesebb áldozata legyen. Felelősségteljesen kell viselkedni, betartani a szabályokat, amit sajnos jó ideje sokan nem tesznek meg. 

– Aggasztó, hogy az üzletekben, irodákban, zsúfolt helyeken nem viselnek maszkot az emberek és nem tartják be a távolságot sem. Volt, hogy bementem a boltba és csak rajtam volt maszk, más senki nem viselte – mondta. 

Arra a kérdésre, hogy a hatóságok szigorúbban is felléphetnének a szabályok megszegése ellen az igazgató azt mondta: amennyiben nincs más megoldás és nem értik meg, akkor így kell történnie. 

A maszkviselési szabályok mindenkire vonatkoznak, azokra is, akiket beoltottak vagy átestek a betegségen, hiszen újra megfertőződhetnek és tovább adhatják a vírust. Az oltás ellenére is el lehet kapni a fertőzést, viszont gyengébb lefolyású a betegség. 

Hirdetés