Hirdetés

Működik a színház, nagy az átoltottság

Működik az Andrei Muresanu Színház a járvány negyedik hullámában is, annak ellenére, hogy különböző megszorítások vannak. A társulat új bemutatóra készül, korábbi darabokat játszanak, de turnén is voltak itthon és külföldön egyaránt. Mindez annak is köszönhető, hogy a munkatársak 98 százalékát beoltották koronavírus ellen – mondta Ana Maria Popa igazgató.

A társulat vezetője úgy látja, senki nem kötelezte oltásra a kollégáit és nem is érzik úgy, hogy áldozatot hoztak, nem mennek bele értelmetlen összeesküvés elméletekbe, egyszerűen csak egy normális gesztust tettek elsősorban saját maguk és mások védelmében. Kiemelte: minden más intézkedést is betartanak: fertőtlenítik az előadótermeket, tesztelik magukat, ha tünetet észlelnek, és, ha valaki megfertőződik, akkor karanténba vonul, nem veszélyezteti a kollégáit.

Mint mondta, mindenképpen megérte beadatni az oltást, mert senki nem betegedett meg súlyosan, senki nem hunyt el, előadásokat tudnak szervezni és a közönség is biztonságban érezheti magát. A színház 42 munkatársa közül 40-en vannak beoltva és eddig tízen fertőződtek meg, de mindannyian könnyen átvészelték a betegséget. 

Hirdetés