Hirdetés

Súlyos állapotban vannak kórházban

Csak súlyos állapotú koronavírusos betegek vannak a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban és kevesen kaptak oltást közülük.  Jelenleg három fertőzés gyanús és 56 Covid-19 diagnózissal kezelt beteg fekszik  a megyei sürgősségi kórházban – tájékoztat a vezetőség. A Covid fertőző osztályon 40 esetet ápolnak, köztük egy gyereket is. A betegek közül mindössze 4 páciens kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A betegek 98%-ban súlyos állapotban van. A Covid sebészeti osztályon négy személy van ellátás alatt: egy beteg az érsebészeten, egy személy az urológia osztályon, egy páciens az általános sebészeten  és egy édesanya a szülészet-nőgyógyászaton.

Intenzív terápiás ellátásra 12 Covid-19 diagnózissal kezelt beteg szorul, akiknek az állapota kritikus, közülük három személyt intubálni kellett. Az intenzív terápián kezelt  páciensek közül senki nem kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A  november 10 és november 17 közötti időszakban 33 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19 diagnózissal kezeltek.

Ugyancsak ebben az időszakban 19 haláleset történt a kórházban amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunyt személyek életkora  51 és 85 év között volt, 17 Kovászna megyei, és 2 Brassó megyei páciens hunyt el. Az elhunyt páciensek közül ketten voltak beoltva.

Hirdetés