Hirdetés

Megszűnik a Dollárpiac – a lakók és vásárlók tiltakoznak

Megszűnik a Szemerja negyedben található úgynevezett Dollárpiac, a környéken lakók év végéig véleményezhették a terveket, amelyek szerint parkolóház épülne a helyszínen. A piac felszámolás már elkezdődött, de a folyamat nem ér véget idén, az árusoknak pedig megoldást kínálnak majd – mondta kérdésünkre Tóth Birtan Csaba alpolgármester.  Tavaly év végén a piac kerítésére függesztett pannón olvashatták a terveket, amit véleményezni is lehetett december 31-ig. A rendezési terv még nem végleges, különböző megoldások merültek fel, viszont a piac területén található fabódékat év elején lebontották, illetve elszállították a három betonasztalt is, amelyből kettő volt foglalt az utóbbi időben. 

A piacon jelenleg öt butik működik, egy zárva van, kettőben zöldséget-gyümölcsöt árulnak, illetve van egy virágbolt és egy bio-natúrbolt is. Azok, akik üzleteiket működtetik a piacon, bért fizetnek, illetve számos befektetést is eszközöltek: bevezették a villanyt, megoldották a vízellátást, így nem szívesen hagynák el a területet. Az árusok három évvel ezelőtt is indítottak aláírásgyűjtést, hogy elérjék, úgy maradjon meg a piac, ahogyan korábban, de nem jártak sok sikerrel. Úgy gondolják, nekik ott a helyük, kiépült klientúrájuk van, ismerik a vásárlókat és igényeiket, nagyon nehéz lenne más helyen újra nyitni az üzletet és kiépíteni mindazt, amit itt sikerült évtizedek alatt. 

Az ügyben megkerestük Tóth Birtan Csaba alpolgármestert is, aki elmondta: egyelőre a rendezési terven dolgoznak, a jelenlegi állapotok még akár egy évig is így maradhatnak, egyéb változtatások nélkül. Hozzátette: a termelők asztalait sem tüntették el, hanem máshová költöztették, a szintén ebben a negyedben található Bertis-cukrászda mellé, ugyanakkor, ha kész lesznek a tervek, akkor megoldást keresnek a többi árusra nézve is, még akkor is, ha elbontják a bódékat. 

Hirdetés