Hirdetés

Hatvanan vannak kórházban, a többség nem kapott oltást

Nem nőtt jelentősen a koronavírussal kórházba utalt személyek száma az elmúlt héten, viszont továbbra is azok nagyon betegek, akik nem kaptak védőoltást – derül ki a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatásából.  A legfrissebb adatok szerint, jelenleg nincs fertőzés gyanús beteg a kórházban, ellenben 60 Covid-19 diagnózissal kezelt beteg fekszik a különböző osztályokon. 

A Covid fertőző osztályon 45 igazoltan koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan  kapták be a Covid-19 elleni védőoltást. A betegek állapota közepesen súlyos és súlyos. A Covid sebészeti osztályon 8 eset van ellátás alatt: két beteget általános sebészeti problémákkal, egy személyt érsebészeti, három beteget ortopédiai gondokkal kezelnek, és ketten vannak a szülészeten. A páciensek közül senki nem kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. Intenzív terápiás ellátásra hét beteg szorul: hatan kritikus állapotban vannak, egy személy pedig intubálva. Az intenzív terápián kezelt páciensek közül egy személy kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

A tájékoztatás szerint az elmúlt héten 37 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 9 haláleset történt a kórházban amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak  életkora 61-93  év között volt, közülük egy beteg kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

Hirdetés