Hirdetés

Az iskolákban toboroznak önkénteseket

A sepsiszentgyörgyi iskolákban toboroznak új önkénteseket a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, a szerteágazó tevékenységű szervezethez bárki csatlakozhat, gyakorlatilag korhatár nélkül. Ötödik osztálytól kezdődően, osztályfőnöki órákon tartottak játékos beszámolót a máltás fiatalok az elmúlt hetekben, a találkozó nem titkolt célja a toborozás volt, hogy minél több fiatal önkéntessel bővítsék csapatukat.

A szervezet már több, mint harminc éve működik Sepsiszentgyörgyön és a megyében, a gyerekprogramokat heti rendszerességgel szervezik meg. Emellett, nehéz sorsú gyerekekkel, fogyatékkal élőkkel, hajléktalanokkal, rászorulókkal foglalkoznak, de elsősegély- nyújtó képzéseik is vannak. Jelenleg több csoport is működik, a felnőtt tagozat mellett, már egész kicsikkel is foglalkoznak, ez a Sasik csapat, ahová óvodások, kisiskolások járnak mintegy 25-30 gyerek. A gyerekcsoport két részből áll, lány és fiú csoport, ők 10-12 évesek, összesen mintegy 30 gyerek jár ide is, a toborozás következtében pedig új tagok is megjelentek. A tevékenységek köre nagyon széles, heti rendszerességgel találkoznak a fiatalok, de szezonális eseményeket is szerveznek: farsangi ünnepséget, karácsonyi ünnepséget, nyári táborokat. Ezeken a találkozókon ajándékokat, csomagokat készítenek időseknek, rászorulóknak, majd el is szállítják ezeket.

Az önkéntesség minden ember életében fontos – véli Tankó Timea, hiszen megtanulnak konkrét segítséget nyújtani, egymásnak és másoknak segíteni, illetve a közösség szelleme is nagyon fontos.

Hirdetés