Hirdetés

Bartók művek jazz-feldolgozásban

Merész “vállalkozásba” kezdett a Sárik Péter Trió, ugyanis Bartók Béla műveinek jazz-feldolgozásait mutatják be a romániai közönségnek egy 14 állomásos turné során. A jazz-zongoraművész sajtóértekezleten ismertette a turné részleteit és a Bartók-album keletkezését.

A koncert során közelebb vinnék a legnagyobb magyar zeneszerzőt a közönséghez, azokhoz is, akik csak merev klasszikus zenei közegben ismerik, de azokhoz is, akik eddig egyáltalán nem hallgatták. A lemezfelvétel során (ami már 2018-ban elkészült) igyekeztek minél többet megtartani az eredeti anyagból, de az előadásmód lazább, dzsesszesebb, a hangszerek (zongora, dob, nagybőgő) pedig még többet tesznek hozzá zeneileg.

Az természetes, hogy a turné során Sepsiszentgyögyön is fellépnek – mondta Sárik, hiszen itt hagyománya van a jazznek, fellépéseik vannak, táborokban vesznek részt már évek óta. A jelenlegi Bartók lemez, a Beethoven műveit feldolgozó lemez koncepciójának folytatása. A bécsi klasszikát elhagyva az új anyag Bartók Béla műveit veszi alapul.

A turné során először Kézdivásárhelyen lépnek fel június 8-án, majd másnap, június 9-én Sepsiszentgyörgyön a Szimplában. 

Hirdetés