Hirdetés

Sokan terveznek nyaralást idén

Egy legfrisebb, szállásfoglalással foglalkozó felmérésből kiderült, tíz aktív felhasználóból kilencen terveznek utazni a nyáron, a legtöbben a családdal. A legtöbben Törökországba, Olaszországba és Spanyolországba készülnek, de a belföldi utazások száma megnövekedett. A nemzetközi utazások visszaálltak a járvány előtti szintre.

A technológia is jelentős szerepet játszik az utazásban: az európai utazók 23 százaléka több érintésmentes fizetési lehetőséget vár el, 17 százalékuk pedig a szállodai technológia fejlődését szeretné. A válaszadók 16 százaléka 2022-ben kevesebb repülőutat, 18 százalékuk pedig több vasúti és autós utazást tervez. 13 százalék 2022-ben is megtartja azt a szokását, hogy egyszerre több utat foglal, abban a reményben, hogy legalább az egyik utazás a tervek szerint meg is valósul.

Ugyanakkor, a tudatos utazás lehet 2022 meghatározó trendje. A válaszadók kétharmada (66%) egyetért azzal, hogy a nyaralás során az egyik legfontosabb cél, hogy növeljék mentális jóllétüket és maguk mögött hagyják a stresszt. 

Hirdetés