Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön két szakra lehet felvételizni

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem megnyitotta a felveteli.sapientia.ro online felületét, itt iratkozhatnak július 18-ig azok az érdeklődők, akik 2022 őszétől az intézményben szeretnék megkezdeni tanulmányaikat. Az egyetemen idén nyáron 31 alapképzésen 1115 helyet, míg 13 mesterképzésen 316 helyet hirdet, a társadalomtudományok, humántudományok, művészet, műszaki- és agrártudományok, matematika és természettudományok területén biztosítva magyar nyelvű továbbtanulási lehetőséget. A Sapientia négy erdélyi városban, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön nyújt oktatási kínálatot. Háromszéken két szakra lehet iratkozni: agrármérnöki és erdészmérnöki szakra. 

Az agrármérnöki szakon 25 tandíjmentes helyet hirdetnek és 5 fizetéses hely van,ami 400 euró lesz évente. A képzés időtartama 4 év, a felvételin pedig 100 százalékban csak az érettségi jegy számít.  Az erdőmérnöki szakon szintén 25 ingyenes és 5 költség-hozzájárulásos helyet hirdetnek, ugyanazokkal a feltételekkel, mint a másik szak esetében. Ugyanakkor, amennyiben a jelentkező több szakra is felvételt nyert, csak egy szakot végezhet tandíjmentes helyen – figyelmeztetnek.

– A Sapientia nemcsak jövendőbeli hallgatóit biztatja önmaguk fejlesztésére, hanem maga is törekszik legjobb verziójának elérésére – emelte ki dr. Tonk Márton rektor a felvételi időszak megkezdésekor tartott sajtótájékoztatón. Ennek jól látható eredménye a tavaszi intézményi akkreditációs felmérésen elnyert legmagasabb szakmai besorolás, a kiemelt bizalmi minősítés. 

Hirdetés