Hirdetés

Baleset történt a marosvásárhelyi raliversenyen

A marosvásárhelyi Super Rally verseny utolsó fordulójában a Mihai Leu által vezetett együléses autó egy kanyarban kicsúszott az irányítás alól, szalagkorlátnak ütközött, és két, a nézők között lévő gyermeket könnyebben megsebesített.

A rendőrök büntetőjogi kivizsgálást indítottak az eset pontos körülményeinek tisztázására’- tájékoztatott a Maros megyei rendőrség.

Mihai Leu mélységes sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

Az ügyre Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere is reagált. ‘A gyerekeink biztonsága a legfontosabb! A továbbiakban semmilyen körülmények között nem engedélyezem Super Rally vagy hasonló rendezvények megszervezését Marosvásárhelyen. A ma délutáni baleset bebizonyította, hogy a veszélyt akkor sem lehet kizárni, ha minden óvintézkedést betartanak a szervezők. Egyik versenyző elhagyta a kijelölt útvonalat, a fémkorlátba ütközött és két gyermek megsérült. Az ügy kivizsgálása érdekében a rendőrség bűnügyi eljárást indított. A rendőrfőkapitány személyes tájékoztatását kérem az ügyben’ – olvasható az elöljáró hivatalos Facebook-oldalán.

Hirdetés