Hirdetés

Minden, amit tudni kell az idei Ezer Székely Leány Napjáról

Ismertette az Ezer Székely Leány Napjának szombati programját, és az útlezárásokkal kapcsolatos tudnivalókat szerdán a csíkszeredai városvezetés. A hétvégi rendezvény a megszokott módon a Szabadság téren kezdődik közös tánccal, majd felvonulás lesz a csíksomlyói nyeregbe, az esemény fő helyszínére. 

A résztvevők és járművezetők biztonságos közlekedése érdekében útlezárásra lehet számítani szombaton: a Temesvár sugárút, Szív utca és Kossuth utcai útkereszteződések közötti szakaszán 8.30 órától a 10 óráig, ennek a szakasznak a főtér felőli részén péntek estétől a parkolási lehetőséget is megszüntetik, valamint a Kossuth Lajos utcában a Szent Kereszt Plébánia előtti útkereszteződéstől a Márton Áron utcáig tartó szakaszán 9-10 óra között.

A gyülekező 8.30-9 óra között lesz a Szabadság téren, ahol a közös tánc után legkésőbb 9 óra 45 perckor elindulnak a felvonulók a csíksomlyói nyeregbe, a Kossuth Lajos – Márton Áron – Szék utca útvonalon. 

A résztvevők a régi úton mennek fel a nyeregbe, a pápalátogatásra készült út a behajtási engedéllyel rendelkező gépkocsiknak lesz fenntartva.

Hirdetés