Hirdetés

Gyermeknap a Főtéren

Június 1-jén, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház idén újra megszervezi a már hagyományosnak számító programokat és bazárt a város Főterén. 

Színes programkínálat közül válogathatnak a gyermekek június 1-én, kedden délelőtt 10 és este 8 óra között. Ezen a napon a legkisebbeknek szeretnének majd kedvezni a város kulturális intézményei is, így a Cimborák Bábszínház, az Andrei Mureșanu Színház, a Művész Mozi és a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény is különleges műsorral készülnek. 

Mozgásból sem lesz hiány: kötélen csúszás, mászófal, lovagoltatás, zumba és modern táncok is lesznek. A hagyományos, népi játékokkal is várják majd a kicsiket, kötélverést és körmönfonást lehet gyakorolni. Továbbá lesznek repülőmodellek, interaktív játékok és kiskutya simogatás. Akik a járművek rajongói, megnézhetik majd a rendőrség, csendőrség, a tűzoltóság bemutatóját, de a kicsik által oly kedvelt kukásautó is jelen lesz a helyszínen. 

A Gyermeknap alkalmából május 28. és 30. között aszfaltrajzversenyre is sor kerül a városban élő gyermekek számára, akiknek ezeken a napokon krétával kell rajzolniuk a város utcáira. A krétarajzokat el lehet készíteni bármely, Sepsiszentgyörgy területén található aszfaltfelületre, legyenek azok tömbházbejáratok, gangok, parkolók, lépcsők, parkok vagy terek, a nagyobbak pedig akár krétaüzeneteket is megfogalmazhatnak.

Hirdetés